GALA NOCASH – premiile de excelenta din industria platilor electronice – editia a XVII-a

Gala NOCASH este evenimentul cu cea mai lunga istorie din industria de plati electronice, fiind organizat in primavara fiecarui an începând cu2002. Tocmai aceasta traditie il face poate si cel mai important eveniment anual de profil din tara noastra.

In cadrul Galei se acorda premiile de excelenta pe baza activitatii din anul anterior. De aceea este si atat de asteptat, pentru ca ofera confirmarile oficiale, ale liderilor in domeniu, pe baza de date statistice.

Exista si o serie de premii care se acorda in urma nominalizarilor NOCASH insa votul apartine unui juriu reprezentativ pentru industria de plati, fiind format din peste 40 de persoane: directori departamente carduri sau canale alternative ale emitentilor, reprezentanti ai schemelor de plata,procesatorilor de card, furnizorilor de infrastructura, si nu in ultimul rand, ai autoritatilor de autorizare, reglementare si supraveghere.

Initial, festivitatea de decernare a premiilor NOCASH era organizata si ca o seara culturala. De-a lungul anilor, pe scena Galei au urcat o serie de mari artisti, adevarati monstri sacri din show-biz-ul romanesc: Johny Raducanu, Horatiu Malaele, Ovidiu Lipan Tandarica si Tudor Gheorghe fiind doar cateva dintre acestea.

Ulterior, momentele artistice au fost inlocuite cu scurte filmari realizate in piete, mijloace de transport sau pe strada, pe teme de actualitate privind industria de plati electronice. Raspunsurile oamenilor simpli surprinse in montajele video aveau calitatea de a binedispune dar si de a pune pe gânduri, in egala masura.

De asemenea, la ultimele editii ale Galei au fost invitati in deschidere o serie de experti internationali sa vorbeasca despre cele mai de interes subiecte ale momentului sau despre tendintele de dezvoltare ale industriei NOCASH.

Pentru editia din acest an, organizatorii au pregatit o noua surpriza: organizarea in premiera a unei competitii intre startup-urile locale pe segmentul fintech, competitie care va fi jurizata chiar de industria de plati electronice, in cautare de parteneriate cu jucatori non-bancari.