Nocashevents Finqware – „Zeci de mii ce clienti BT folosesc aplicatia de agregare a conturilor. Suntem in teste finale cu o alta banca de top 10 pentru a lansa acest serviciu.”

Finqware – „Zeci de mii ce clienti BT folosesc aplicatia de agregare a conturilor. Suntem in teste finale cu o alta banca de top 10 pentru a lansa acest serviciu.”

Finqware isi continua ofensiva in promovarea serviciilor pe zona de open banking. Dupa Banca Transilvania, cu care Finqware a implementat serviciul de agregare a conturilor in septembrie anul trecut, acum compania anunta ca o noua banca de top urmeaza sa-l lanseze in curand.

În acest moment suntem LIVE cu cea mai mare bancă din România. Sunt zeci de mii de utilizatori care își folosesc aplicația pentru a-și vedea și conturile de la alte bănci în același loc(…) De asemenea, suntem în teste finale cu o altă bancă din top 10 din România, cu care vom lansa în curând acest tip de serviciu,” a precizat Cosmin Cosma, CEO și cofondator Finqware, în cadrul emisiunii FinTech Friday, organizată de Wall-street.ro.

Dincolo de serviciile de agregare a conturilor, Directiva revizuita a Serviciilor de Plata (PSD2) aduce în peisajul european și serviciile de inițiere plăți, care transferă fondurile din conturile utilizatorilor, doar cu acordul acestora, în conturile comercianților, fără a mai fi nevoie de un card bancar.

In momentul acesta, suntem pe punctul de a porni și pe zona de plăți. Am lăsat-o mai la final dintr-un motiv foarte simplu: am făcut primele teste de inițiere plăți acum vreun an și am văzut că maturitatea API-urilor (n.r. interfețe de conectare) pe care le au băncile este slabă, așa că le-am mai lăsat să crească”, a mai precizat Cosmin Cosma.