FINQware

Nocashevents FINQware

Nume domeniu: finqware.com

. Anul infiintarii: 2017
. Orasul in care activeaza (city of operations):Bucuresti/ Cluj
. Membrii echipei (numar):10
. Industria (ex. servicii financiare): Tehnologia informatiei (IT/Technology) – suntem o companie de tehnologie
. Sectorul de activitate (ex: transfer de bani): Dezvoltarea de aplicatii financiare – Financial Services aplications
. Tehnologia folosita: Infrastructura cloud, tehnologii de interconectare API, dezvoltare aplicatii mobile native

. Scurta descriere a companiei:

FINQware este un fintech startup ce dezvolta infrastructura tehnologica si pregateste lansare unor produse pentru a pune curentul “open banking” la treaba, in beneficiul consumatorilor de servicii financiare si al companiilor din industrie.
Plecand de la reglementarea europeana PSD2 care deschide domeniul bancar catre inovatie si cresterea competitivitatii prin accesul unor jucatori de tip fintech la conectare securizata si standardizata la servicile bancare (prin API) FINQware dezvolta o platforma de agregare a serviciilor financiare la nivel pan european.
Primul produs pe care il va lansa pe piata catre utilizatorii finali va fi o aplicatie de management al finantelor personale: FINQ app. Lansarea este planificata pe piata romaneasca ca piata primara, urmand ca dupa dezvoltarea si validarea comerciala a solutiei si a platformei de agregare, aceasta sa fie extinsa la nivelul EU avand in plan rolul de a fi unul din furnizorii de platforme de distributie in cadrul pietei unice europene de servicii financiare care se consolideaza in perioada urmatoare.

. Problema pe care o rezolva:

Dezvoltarea de aplicatii si tehnologii care ajuta consumatorii de servicii financiare sa fie mai intelepti cu banii lor.

. Solutia propusa (ce o face unica):

Solutia propusa (ce o face unica/cum se diferentiaza fata de alte solutii): Platforma de marketplace de produse financiare cross border pan EU + Aplicatie de management financiar multibank (Multibank Mobile PFM)

. Model de business (customer Focus: B2B sau B2C): B2B2C. Pentru useri model Fremium, monetizarea vanzarii de produse financiare si externalizarea unor operatiuni de interactiune cu clientii in mediul digital

. Stadiul actual al afacerii: Infrastructura de conectare la API-uri bancare a fost testata cu succes, suntem in discutii de dezvoltare de produse cu parteneri financiari (banci, furnizori de infrastructura, scheme de plata), in proces de dezvoltarea a aplicatiei mobile
. Fonduri atrase (mii euro): fonduri proprii
. Persoana de contact: nume, pozitie, email /mobil: Cosmin Cosma / Managing Partner / 0722892170