FINTECH competition: startup-uri jurizate de banci, fonduri de investitii, scheme de plata si procesatori de plati

DESPRE COMPETITIE

Gala NOCASH este evenimentul cu cea mai lunga istorie din industria de plati electronice, fiind organizat in primavara fiecarui an începând cu 2002.

In deschiderea evenimentului, va avea loc o noua competitie pentru desemnarea “Celui mai promitator start-up al anului 2019”. Competitia va fi jurizata chiar de industria serviciilor financiare, aflata in plin proces de cautare de noi parteneriate cu jucatori non-bancari; in contextul implementarii noii directive a serviciilor de plata (PSD2) si intrarii intr-o noua etapa a dezvoltarii sistemului bancar, ce are la baza conceptul de “open banking”.

De altfel, sugestia organizarii unei astfel de sesiuni de prezentari, aflata acum la a doua editie, a venit chiar din partea responsabililor cu transformarea digitala din principalele banci locale.

Dupa doua luni de documentare, echipa NOCASH a selectat cele mai inovatoare si promitatoare fintech-uri operationale in Romania, care pot schimba fata industriei serviciilor financiare. Lista completa aici.

Ne-am concentrat pe fintech-uri care au trecut de la stadiul de idee si au ajuns la produs, unele dintre ele înregistrând deja vanzari, chiar consistente.

Scopul final al evenimentul este sa punem fata in fata industria de banking cu startup-urile locale, specializate pe servicii financiare, pentru a facilita astfel initierea unor colaborari si parteneriate de cat mai lunga durata.

In 2018, a fost pentru prima oara când industria serviciilor financiare s-a intalnit cu oferta de servicii din partea companiilor fintech locale, la un asemenea nivel de reprezentativitate.

Banci, fonduri de investitii, scheme internationale de plata, IFN-uri si institutii de plata, procesatori de card, giganti IT si startup-uri in acelasi loc, analizand posibilitatile de dezvoltare a modelelor de business.

Evaluarea solutiilor prezentate se va face de un juriu reprezentativ pentru industria serviciilor financiare, format din responsabilii de transformarea digitala din primele 5 cele mai mari banci ale Romaniei (BCR, Banca Transilvania, BRD, ING Bank si Raiffeisen Bank), la care se adauga reprezentantii fondurilor de investitii (GapMinder, Innova Capital si Human Finance).

Lista completa a membrilor juriului o gasiti aici.

In ceea ce priveste criteriile de jurizare, indicatorii minimali luati in calcul se prezinta dupa cum urmeaza:

. non-cash impact
. scalabilitate / potential de extindere in alte tari
. originalitate
. model de business
. ”user friendly”
. ”best presentation”

Fiecare criteriu va fi notat de la 1 la 10. Din insumarea punctajelor primite pe fiecare criteriu in parte va rezulta punctajul final.

Noutati

Fata de editia de anul trecut, organizatorii au venit cu doua imbunatatatiri. In primul rand au atras fonduri de investitii in juriu, astfel incat sa creeze o oportunitate in plus startup-urilor aflate in cautare de finantare. In al doilea rand, dar cel putin la fel de important, castigatorul acestei editii primeste un premiu in valoare de 3.000 euro, care consta intr-un pachet de servicii (transport, cazare,  prezenta expozitionala cu stand) la ICT Spring Europe 2019 , una dintre cele mai importante conferinte globale in domeniul fintech. Anul trecut, la a opta editie, au fost 5.000 de participanti.

Conferinta se desfasoara in perioada 21-22 mai la Luxembourg, “your best gateway to Europe”, dupa cum spun organizatorii. Printre oportunitatile oferite sunt o competitie fintech – “Pitch Your Startup” – cu premii in valoare de 100.000 euro.

Citeste aici de ce sa participi

Nu rata Gala NOCASH: rezerva-ti locul aici!

Partener principal al competitiei Fintech

Nocashevents Competitia FINTECH 2019

Partener

Nocashevents Competitia FINTECH 2019