Younify

Nocashevents Younify

Nume domeniu: younify.io

. Anul infiintarii: 2014
. Orasul in care activeaza (city of operations): Cluj-Napoca si Bucuresti
. Membrii echipei (numar): 5
. Industria (ex. servicii financiare): Servicii financiare
. Sectorul de activitate (ex: transfer de bani): Plata facturi
. Tehnologia folosita: API – Micro-servicii

. Scurta descriere a companiei:

Younify este serviciul prin care bancile pot oferi clientilor de tip IMM, dar nu numai, solutii cu valoare adaugata, prin care sa gestioneze mult mai inteligent, mai simplu si mai sigur plata facturilor primite de la furnizori.
Younify este un startup din domeniul fintech, cu sediu in Romania si amprenta la nivel European. Younify dezvolta solutii inteligente pentru aplicatiile de internet banking, de tipul software as a service, cu focus pe user experience, integrare rapida si securitate. Produsul Younify este disponibil intr-una din bancile din Romania si in present implementam o solutie similara cu un partener din Elvetia. Cinci persoane lucreaza in present pe partea de dezvoltare produs, comercial si support si cautam investitori atat pentru accelerarea extinderii geografice cat si pentru adaugarea de noi functionalitati.

. Problema pe care o rezolva:

In contextul unor schimbari continue pe piata bancara, a aparitiei unor noi competitori mai ales in urma PSD2, bancile trebuie sa se adapteze constant la noile situatii aparute. Solutiile de plata inteligente, simple si sigure sunt tot mai appreciate de clientii acestor institutii financiare. Produsul nostru rezolva si problemele cu care se confrunta IMM-urile in procesare facturilor venite de la furnizori. Cele 1.6 milioane de IMM-uri din Europa nu isi pot permite luxul uneia dintre solutiile existente. IMM-urile gestioneaza zeci de facturi in fiecare zi, introduc datele in aplicatia contabila pe care o folosesc, apoi, cand e timpul sa le plateasca acceseaza aplicatia de internet banking si introduc din nou datele facturilor; cu riscul de a introduce date eronate si cu alocarea unui timp considerabil pentru aceste procese manuale. Ar trebui sa existe o solutie mai buna, mai simpla si mai ieftina pentru procesarea acestor facturi.

. Solutia propusa (ce o face unica):

Younify este solutia unicat prin care se colecteaza automat facturile, se interpreteaza pentru a extrage informatiile relevante si sunt apoi transmise catre banci. Aceste informatii pot apoi sa fie preluate automat pentru plata facturilor fara introducerea altor date. Produsul este vandut bancilor care pot astfel propune clientilor lor solutii de plata cu valoarea adaugata. Tehnologia noastra este aprobata de catre autoritatile de reglementare (in acest caz BNR).

. Model de business (customer Focus: B2B sau B2C): Produsul nostru este oferit bancilor pe baza de licenta, a carei valoare se poate ridica la 25’000 – 50’000 EUR pe an. In plus se percepe un comision de 3 EUR pe utilizator pe an. Banca poate decide daca si cum sa monetizeze aceste servicii in relatia cu clientii proprii.
. Stadiul actual al afacerii: Produsul Younify este deja disponibil in Libra Internet Bank avand 800 de utilizatori. In prezent implementam o solutie similara in Elvetia cu Swisscard, parte a grupului financiar Credit Suisse.
. Fonduri atrase (mii euro): In momentul de fata activitatea este sustinuta din surse proprii si suntem in cautare de investitori pentru a ne atinge obiectivele privind extinderea geografica si imbunatatirea serviciilor oferite. Ne orientam catre investitii de cel putin 500’000 EUR.
. Persoana de contact: nume, pozitie, email /mobil: Youssef Hautier – CEO – yhautier@younify.ro – +40 734 497 348 / Alina Vasiloiu – Head of Product Management – avasiloiu@younify.ro – +40 725 579 140